Hozzávalók 3 személyre:
Daraboljuk apróra a lilahagymát, az édeskömény gumót, a burgonyát, és a lilakáposztát, majd dobjuk őket a felforrósított olívaolajba. Pirítsuk 5 percig, majd öntsük fel a vízzel és ízesítsük a húsleveskockával. Főzzük puhára az egészet, ezután turmixoljuk le. Adjuk hozzá a ricotta sajtot, majd azzal is turmixoljuk le, igazítsuk ki az ízeket sóval, borssal. Tálaljuk parmezán chips-szel, és az édeskömény gumó zsenge, zöld hajtásaival. A parmezán chips-hez melegítsünk fel egy serpenyőben egy kis olívaolajat, amibe a reszelt parmezánt szórjuk bele kör alakú formákban. Hagyjuk, hogy összeolvadjon a sajt, majd húzzuk le a tűzről, vékonyabb parmezán szeleteket is fel lehet így olvasztani. Várjuk meg, amíg kicsit kihülnek, majd szedjük ki őket egy vékony kés vagy fémlapát segítségével, tegyük egy hideg tányérra, várjuk meg, míg megkeményednek és állítsuk a főzelék közepébe az édeskömény zöldje mellé.
- olívaolaj
- 20 gramm parmezán sajt
- 50 gramm ricotta sajt
- só, bors
- 5 dl víz
- 1/2 db lilakáposzta
- 1/2 db édeskömény gumó
- 1 db lilahagyma
- 1 db krumpli
- 1 húsleves kocka
Daraboljuk apróra a lilahagymát, az édeskömény gumót, a burgonyát, és a lilakáposztát, majd dobjuk őket a felforrósított olívaolajba. Pirítsuk 5 percig, majd öntsük fel a vízzel és ízesítsük a húsleveskockával. Főzzük puhára az egészet, ezután turmixoljuk le. Adjuk hozzá a ricotta sajtot, majd azzal is turmixoljuk le, igazítsuk ki az ízeket sóval, borssal. Tálaljuk parmezán chips-szel, és az édeskömény gumó zsenge, zöld hajtásaival. A parmezán chips-hez melegítsünk fel egy serpenyőben egy kis olívaolajat, amibe a reszelt parmezánt szórjuk bele kör alakú formákban. Hagyjuk, hogy összeolvadjon a sajt, majd húzzuk le a tűzről, vékonyabb parmezán szeleteket is fel lehet így olvasztani. Várjuk meg, amíg kicsit kihülnek, majd szedjük ki őket egy vékony kés vagy fémlapát segítségével, tegyük egy hideg tányérra, várjuk meg, míg megkeményednek és állítsuk a főzelék közepébe az édeskömény zöldje mellé.
Hűha, nagyon különleges. De tetszik. :)
VálaszTörlésHajni, ennek brutálisan jó színe van :-). Fabri mit szólt hozzá :-)? Mondjuk, azt álmomban sem gondoltam, hogy a lila káposztából - még akkor is, ha lila -, ki lehet varázsolni ilyen színvilágot. Huh! Nagyon klassz!
VálaszTörlésIszonyatosan extrém kinézete van, de nagyon tetszik!:)
VálaszTörlés:) Igen, ilyen reakciókat vártam, mert belőlem is ezt váltotta ki, amikor megláttam egy olasz blogban. Egészen eddig nekem sem jutott volna eszembe leturmixolni egy lilakáposztát, és úgy érzem nyitott az elmém kapuján ez a kis recept egy pár centit. Holnap rántott csokis hagymachipsszel jövök... :) Viccet félretéve, nagyon finom ám!
VálaszTörlésEz tényleg nagyon jól néz ki! Micsoda szín, ordít róla az egészség! :-) Ki kell próbálnom feltétlen!
VálaszTörlésVárom az íz-élménybeszámolókat. :)
VálaszTörlésIlyet még nem láttam, nem ettem, iszonyú jól néz ki! :)
VálaszTörlésÉn ma fogom kipróbálni! :)
VálaszTörlésDorka,majd be is számolsz,milyen lett,ugye? :)
VálaszTörlésHát, végül nem tudtam elkészíteni, mert nem kaptam ricottát és a lilakáposzta sem volt szép, viszont helyette megfőztem az édeskömény krémlevest és nagyon finoooom :)
VálaszTörlés