2012. március 8., csütörtök

Mogyoróvajas, kakaós whoopie pie / Whoopie pie con cacao e burro di arachidi




  Hozzávalók:
  • 1 és 2/3 csésze liszt
  • 2/3 csésze kakópor (cukrozatlan)
  • 1 és 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk. só
  • 4 ek. szobahőmérsékletű sótlan vaj
  • 1 púpos csésze barnacukor
  • 1 tojás
  • 1 tk. vaníliáscukor
  • 1 csésze tej
 Ingredienti:
  • 1 e 2/3 tazza di farina 
  • 2/3 tazza cacao in polvere (senza zucchero)     
  • 1 e 1/2 cucchiaino bicarbonato di sodio
  • 1/2 cucchiaino di sale fino
  • 4 cucchiai di burro a temperatura ambiente 
  • 1 tazza abbondante di zucchero di canna
  • 1 uovo 
  • 1 cucchiaino di vaniglia
  • 1 tazza di latte

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
3. Keverjük össze egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a kakaót.
4. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, keverjük tovább legalább 3 percig.
5. Apránként szitáljuk a vajas masszába a száraz anyagokat és a tejjel hígítsuk.
6. Ezután a tésztát adagoljuk egy habzsákba, és kerek végű kinyomócsővel kb. mogyorónyi adagokat nyomjunk a sütőpapírra, kb. 3cm-re egymástól. Kétszeresére fognak nőni, ezért kell a távolság.
7. 10 percig süssük alsó légkeveréssel.


1. Preriscaldiamo il forno a 180 gradi.
2. Ricopriamo una teglia con la carta da forno.
3. Mescoliamo in una ciotola la farina, il bicarbonato, il sale e il cacao.
4. In un'altra ciotola, montiamo il burro con lo zucchero, quindi aggiungiamo le uova e la vaniglia, continuiamo a mescolare ancora  per almeno 3 minuti.
5. Setacciare gli ingredienti secchi nel composto del burro poco alla volta e diluirlo con il latte.
6. Con l'aiuto di un sac a poche formiamo dei biscotti distanziandoli tra di loro perché durante la cottura la loro dimensione si raddoppia.
7. Cuocere in forno per 10 minuti.


Hozzávalók a krémhez:
  • 3/4 csésze mogyoróvaj
  • 3/4 csésze vaj
  • 3/4 csésze porcukor
  • 1/2 tk. só
Ingredienti per la crema:
  • 3/4 tazza di burro di arachidi 
  • 3/4 tazza di burro 
  • 3/4 tazza di zucchero a velo 
  • 1/2 cucchiaino sale
Keverjük össze a hozzávalókat robotgéppel lassú fokozaton 4-5 percen keresztül. Töltsük habzsákba és ragasszuk össze vele a kekszeket.

 Mescolare tutti gli ingredienti con un robot con la velocitá bassa per 4-5 minuti. Riempire della crema di burro un sac á poche e attacare insieme i biscotti.



6 megjegyzés:

  1. úúúúú, mogyoróvaj szezon van nálunk, úgyhogy biztosan kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon fincsiiiiii!:) Csak hát nem egy fogyókúrás :) Akkor azt még megkérdezem, hogy neked a csokis massza milyen sűrű lett?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem olyan formatartó, de lágy lett a tészta,ha túl sűrű,akkor pici tejet lehet adni hozzá.Ha híg,akkor pedig szitálni kell hozzá egy kis lisztet. Ügyi vagy! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...