Hozzávalók:
- 1 és 2/3 csésze liszt
- 2/3 csésze kakópor (cukrozatlan)
- 1 és 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. só
- 4 ek. szobahőmérsékletű sótlan vaj
- 1 púpos csésze barnacukor
- 1 tojás
- 1 tk. vaníliáscukor
- 1 csésze tej
- 1 e 2/3 tazza di farina
- 2/3 tazza cacao in polvere (senza zucchero)
- 1 e 1/2 cucchiaino bicarbonato di sodio
- 1/2 cucchiaino di sale fino
- 4 cucchiai di burro a temperatura ambiente
- 1 tazza abbondante di zucchero di canna
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di vaniglia
- 1 tazza di latte
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
3. Keverjük össze egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a kakaót.
4. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, keverjük tovább legalább 3 percig.
5. Apránként szitáljuk a vajas masszába a száraz anyagokat és a tejjel hígítsuk.
6. Ezután a tésztát adagoljuk egy habzsákba, és kerek végű kinyomócsővel kb. mogyorónyi adagokat nyomjunk a sütőpapírra, kb. 3cm-re egymástól. Kétszeresére fognak nőni, ezért kell a távolság.
7. 10 percig süssük alsó légkeveréssel.
1. Preriscaldiamo il forno a 180 gradi.
2. Ricopriamo una teglia con la carta da forno.
3. Mescoliamo in una ciotola la farina, il bicarbonato, il sale e il cacao.
4. In un'altra ciotola, montiamo il burro con lo zucchero, quindi aggiungiamo le uova e la vaniglia, continuiamo a mescolare ancora per almeno 3 minuti.
5. Setacciare gli ingredienti secchi nel composto del burro poco alla volta e diluirlo con il latte.
6. Con l'aiuto di un sac a poche formiamo dei biscotti distanziandoli tra di loro perché durante la cottura la loro dimensione si raddoppia.
7. Cuocere in forno per 10 minuti.
Hozzávalók a krémhez:
- 3/4 csésze mogyoróvaj
- 3/4 csésze vaj
- 3/4 csésze porcukor
- 1/2 tk. só
- 3/4 tazza di burro di arachidi
- 3/4 tazza di burro
- 3/4 tazza di zucchero a velo
- 1/2 cucchiaino sale
Mescolare tutti gli ingredienti con un robot con la velocitá bassa per 4-5 minuti. Riempire della crema di burro un sac á poche e attacare insieme i biscotti.
úúúúú, mogyoróvaj szezon van nálunk, úgyhogy biztosan kipróbálom:)
VálaszTörlésNna, ma ez van soron :)
VálaszTörlésNyammmi :)
VálaszTörlésSzia Dorka!Naa, milyen lett?? :)
VálaszTörlésNagyon fincsiiiiii!:) Csak hát nem egy fogyókúrás :) Akkor azt még megkérdezem, hogy neked a csokis massza milyen sűrű lett?
VálaszTörlésNekem olyan formatartó, de lágy lett a tészta,ha túl sűrű,akkor pici tejet lehet adni hozzá.Ha híg,akkor pedig szitálni kell hozzá egy kis lisztet. Ügyi vagy! :)
Törlés