Hozzávalók:
- 450g fagyasztott vagy friss spenótlevél
- 250g ricotta
- 50g reszelt parmezán
- 1 tojás
- 150g finomliszt
- só, bors
- 50g vaj
- 100g gorgonzola sajt
Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor olvasszuk ki és jól nyomkodjuk ki belőle a vizet. Ha frisset használunk, akkor mossuk meg és centrifugázzuk ki salátacentrifugával. Ezután a ricottával, a tojással, a sóval, borssal és reszelt parmezánnal turmixoljuk le a spenótot. Mikor megfelelően homogén állagú lett a masszánk, adagoljuk hozzá a lisztet. Kóstoljuk meg és ízesítsük, ha szükséges. Egy lábasban forraljunk vizet, forrás után sózzuk. Két kanál segítségével formáljunk a tésztából kis golyókat. Apránként, lobogó vízben főzzük ki őket addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy darabka vajat és a kész gnocchikat szedjük rá. Amíg mind kifő, húzzuk le a tűzről a serpenyőt. Amikor az összes gnocchi a serpenyőbe került, pirítsuk át őket kicsit, majd adjuk hozzá a sajtot, várjuk meg, amíg elolvad. Ha nem lenne elég szaftja löttyintsünk egy keveset a főzővízből a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy darabka vajat és a kész gnocchikat szedjük rá. Amíg mind kifő, húzzuk le a tűzről a serpenyőt. Amikor az összes gnocchi a serpenyőbe került, pirítsuk át őket kicsit, majd adjuk hozzá a sajtot, várjuk meg, amíg elolvad. Ha nem lenne elég szaftja löttyintsünk egy keveset a főzővízből a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése