- 150g hámozott földimogyoró
- 150g hámozott dió vagy mandula
- 300g rizsliszt
- 200g cukor
- 1 tojás
- 200g vaj
- egy csipet só
- Nutella
A mogyorót és a diót vagy mandulát megpirítjuk,majd hagyjuk kihűlni.A lisztet,a tojást,a cukrot ,a sót és a vajat egy tálba öntjük.A kihűlt magokat ledaráljuk finomra,majd hozzáadjuk a többi alapanyaghoz.Jól összegyúrjuk.Hűtőben pihentetjük a tésztát fél óráig,majd dió nagyságú golyókat formázunk és zsírpapírral bélelt tepsibe,egymástól távol elhelyezzük őket.Alsó-felső (ventilátorral+előmelegítve) sütési programot válasszunk,mert különben szétfolyik a tészta.Szép félgömb alakú kekszeket kell kapjunk,amiket miután kihűltek,nutellával ragasszunk össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése