2012. március 26., hétfő

16. Fűszeres tejszínes zsemlében sült tükörtojás parmezánnal

  Zsemléket sütöttem tegnap... Nyakamon a húsvét és még egy rendes tojásos receptet nem tettem fel a blogra... hát most kitaláltam egyet, ami böjti eledelnek is megfelel. Félek nem fogom tudni teljesíteni a 40 böjti receptet, amit ígértem, bár gondolom nem bánjátok.
  Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 zsemle
  • 1kk. apróra vágott tárkony
  • 1kk. apróra vágott kakukkfű
  • 1kk. apróra vágott petrezselyem
  • só, bors
  • 4 közepes nagyságú tojás
  • 1,5dl tejszín
  • 50g vaj
  • 4 vékonyabb szelet parmezán



  Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A zsemléknek vágjuk le a tetejüket, szedjünk ki a belüket, majd helyezzünk mindegyikbe egy-egy szelet parmezánt. A tejszínt a vajjal és a fűszerekkel, sóval, borssal mixeljük össze egy botmixerrel. Üssük a tojásokat a zsemlékbe, a parmezánra, majd öntsük le a vajas, tejszínes öntettel. 20 percig süssük 200 fokon kezdve alsó-felső légkeveréssel, majd mikor a tojások már fehérednek lejjebb vehetjük 180fokra. Az utolsó 5 percre tegyük vissza a zsemlék kalapját és így süssük tovább.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...