Zsemléket sütöttem tegnap... Nyakamon a húsvét és még egy rendes tojásos receptet nem tettem fel a blogra... hát most kitaláltam egyet, ami böjti eledelnek is megfelel. Félek nem fogom tudni teljesíteni a 40 böjti receptet, amit ígértem, bár gondolom nem bánjátok.
Hozzávalók 4 személyre:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A zsemléknek vágjuk le a tetejüket, szedjünk ki a belüket, majd helyezzünk mindegyikbe egy-egy szelet parmezánt. A tejszínt a vajjal és a fűszerekkel, sóval, borssal mixeljük össze egy botmixerrel. Üssük a tojásokat a zsemlékbe, a parmezánra, majd öntsük le a vajas, tejszínes öntettel. 20 percig süssük 200 fokon kezdve alsó-felső légkeveréssel, majd mikor a tojások már fehérednek lejjebb vehetjük 180fokra. Az utolsó 5 percre tegyük vissza a zsemlék kalapját és így süssük tovább.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 zsemle
- 1kk. apróra vágott tárkony
- 1kk. apróra vágott kakukkfű
- 1kk. apróra vágott petrezselyem
- só, bors
- 4 közepes nagyságú tojás
- 1,5dl tejszín
- 50g vaj
- 4 vékonyabb szelet parmezán
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A zsemléknek vágjuk le a tetejüket, szedjünk ki a belüket, majd helyezzünk mindegyikbe egy-egy szelet parmezánt. A tejszínt a vajjal és a fűszerekkel, sóval, borssal mixeljük össze egy botmixerrel. Üssük a tojásokat a zsemlékbe, a parmezánra, majd öntsük le a vajas, tejszínes öntettel. 20 percig süssük 200 fokon kezdve alsó-felső légkeveréssel, majd mikor a tojások már fehérednek lejjebb vehetjük 180fokra. Az utolsó 5 percre tegyük vissza a zsemlék kalapját és így süssük tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése