Végre itt a bodzaszezon!Imádom a bodzát, mindig a gyerekkoromra emlékeztet, amikor a nagyinál ittuk a mézédes, enyhén citomos, frissítő bodzaszörpöt literszámra a száz ágra sütő napfényes nyarakon. Bodzaszedő útra indultam a minap, ami nem is olyan egyszerű, mert semmiképp sem akartam kipufogógáztól átitatott virágokat hazavinni, így olyan helyet kellett keresnem, ami távol van a forgalomtól. Szerencsére sikerült találnom gyönyörű virágportól roskadozó példányokat. A virágokat nem mostam le, hanem abban az állapotukban használtam fel, ahogy voltak.
Hozzávalók 1literhez:
Hozzávalók 1literhez:
- 6-7 nagyobb tenyérnyi bodzavirág
- 2dl 90%-os alkohol vagy vodka
- 700ml víz
- 400g cukor
- 2 citrom leve
- 1 citrom negyedekre vágva
Ezt feltétlenül kipróbálom! A vodka helyett esetleg milyen alkoholt javasolsz ami harmonizálna?
VálaszTörlésAzt elfelejtettem leírni, hogy a vodkával az arányok megváltoznak, mivel annak kevesebb az alkoholtartalma, így több kell belőle. El tudnám képzelni ezt a likőrt mondjuk egy jobbféle grappával is. A lényeg, hogy a bodza íze érvényesüljön. Lehetne kísérletezni limoncelloba áztatással is.
VálaszTörlés