Bevallom most készítettem először ezt az enyhe kifejezéssel élve édességet. Valaki azt mondja török, valaki azt, hogy görög, én most nem jártam ennek utána, de nyugodtan írjátok meg, ha tudjátok. Ez az a tipikus desszert, ami minden búbánatot elfeledtet az emberrel, annyi boldogsághormon szabadul fel tőle majszolgatás közben. Ultrakalóriadús, ajánlom azoknak, akik vészesen soványak és képtelenek hízni, egyenek minden reggelire egy szeletet és garantáltan meg lesz az eredmény, a többieknek azt tanácsolom, hogy gondolják meg kétszer, majd egyenek belőle egy jó nagy szeletet.
Hozzávalók:
Ehhez vegyük elő azt a serpenyőt, amiben pirítottuk a mogyorót, a mandulát és a diót, és dobjuk bele a nyírfacukrot, a mézet és a vizet, főzzük pár perc alatt sziruppá. Ha a víz túlságosan elpárologna, öntsünk még hozzá annyit, hogy sűrű, de még folyékony legyen. Mikor kész a baklava, még forrón öntsük nyakon a sziruppal és hagyjuk kihűlni, legalább egy éjszakán át hagyhatjuk állni hűtőben.
Hozzávalók:
- 12db réteslap, fagyasztott is lehet
- 150g vaj
- 1ek. őrölt fahéj
- 100g földimogyoró
- 100g mandula
- 100g dió
- 100g porcukor
- 100g méz
- 2dl víz
- 100g nyírfacukor
Ehhez vegyük elő azt a serpenyőt, amiben pirítottuk a mogyorót, a mandulát és a diót, és dobjuk bele a nyírfacukrot, a mézet és a vizet, főzzük pár perc alatt sziruppá. Ha a víz túlságosan elpárologna, öntsünk még hozzá annyit, hogy sűrű, de még folyékony legyen. Mikor kész a baklava, még forrón öntsük nyakon a sziruppal és hagyjuk kihűlni, legalább egy éjszakán át hagyhatjuk állni hűtőben.
Eszméletlen guszta!
VálaszTörlésVan egy hibája a receptnek, már nem úgy, hanem csak kötekedésképpen: állni hagyni a hűtőben ilyen finomságot... rám nézve esélytelen...
VálaszTörlés