Hirtelen jött az ötlet, mikor épp azon gondolkoztam, hogy mire lehetne még felhasználni az édesburgonyát. Szerettem volna a természetes édességét kihasználva valami karácsonyi csemegét készíteni belőle, és ekkor ugrott be a kókusz is a képbe. El is csodálkoztam, hogy ennyire képes átvenni az uralmat a kókusz íze ebben a kis bonbonban., ami teljesen egészséges, finomított cukrot és tejet sem tartalmaz, igaz egy pici vajat tettem bele, de azt is előtte megtisztítottam, tehát már ghi vajat használtam, ami már csak állati eredetű zsiradék és nagyon egészséges, azon túl, hogy nem romlékony, mint a sima vaj. Mikor vajat vásárolunk, érdemes megtisztítva tárolni, így akár a hűtőn kívül is tárolhatjuk és nagyon sokáig eláll. Mindössze 15-20 percet kell erre a folyamatra szánni, vagyis egy tiszta lábasban addig kell melegítenünk (nem égetni), amíg fehéren habzani nem kezd. Ezt a habot kell róla leszedni. Kb. 15 perc alatt, lassú tűzön el is készülünk vele, majd egy géz lappal szűrjük le, akár kétszer is, és tároljuk befőttes üvegben. Én
most csak egy nagyobb édesburgonyát használtam fel, ebből lett kb. 20 db szaloncukor.
Hozzávalók kb. 20 db szaloncukorhoz:
Hozzávalók kb. 20 db szaloncukorhoz:
- 1 nagyobb édesburgonya
- 1,5 dl rizstej vagy annyi, amennyi ellepi a burgonyákat
- ízlés szerint méz
- 2 tk. kukorica keményítő/burgonya keményítő
- 100g kókuszreszelék
- 150g jó minőségű 75-85%-os csokoládé
- 2 ek. ghí, azaz tisztított vaj
burgonya is kell bele? No, ki fogom próbálni, és majd jelentkezem :) szerencsét próbálhatnál itt is
VálaszTörlésÉdesburgonya!Nehogy hagyományosat használj, mert abból érdekes dolgok születnének. :) Várom az eredményt!
VálaszTörlés