ZABAIONE
Hozzávalók:
- 80g 95%-os alkohol
- 450g zsíros tej
- 150g Marsala
- 4 tojás sárgája
- 1 vaníliarúd
- 400g porcukor
200g porcukorral verjük fel a tojások sárgáját.Ugyanakkor tegyük fel lassú tűzön a tejet a vaníliával és a maradék cukorral forrni, úgy 15percig.Ezután hűtsük ki a tejet,vegyük ki a vaníliát és adjuk hozzá a felvert tojássárgákat.Keverjük simára és öntsük hozzá a marsalát és az alkoholt.Öntsük likőrös üvegbe.Fogyasztás előtt rázzuk fel.Azonnal fogyasszuk el a tojás miatt, nem ajánlott hosszú ideig tárolni hűtőben sem.
KAKAÓ ÉS VANÍLIA KRÉMLIKŐR
Hozzávalók:
- 200g 95%-os alkohol
- 100g kakaópor
- 500g porcukor
- 250g víz
- 1/2g vanília
Elkészítés:
Melegítsük fel a vizet,de ne forraljuk,ehhez apránként adjuk hozzá a kakaóport,folyamatos kevergetés közben.Krémes állagúnak kell lennie.Adjuk hozzá a porcukrot kis mennyiségekben.Hagyjuk teljesen kihűlni.A vaníliát keverjük bele az alkoholba,majd adjuk hozzá a kakaós krémet,keverjük el.Ezt a likőrt tejhez adva is lehet fogyasztani vagy kisméretű poharakban kínáljuk.
ROSOLIO AL LATTE/TEJES ÉDESLIKŐR
Hozzávalók:
- 500g 95%-os alkohol
- 1/2 liter tej
- 500g cukor
- 1 citrom cikkekre szeletelve
- 2 teáskanál vaníliás cukor (házi!)
- 1 darabka egész fahéj
Elkészítés:
Az összes hozzávalót tegyük egy üvegedénybe,zárjuk jól le, és hagyjuk állni 15 napig.Legalább naponta egyszer rázzuk fel erőteljesen.15 nap után szűrjük le a kapott likőrt.Öntsük bele csatosüvegekbe,vagy jól zárható üvegekben és legalább 1 hónapig hagyjuk állni fogyasztás előtt.
LIQUORE ALL'UOVO/TOJÁSLIKŐR
Hozzávalók:
- 500g brandy
- 200g cukor
- 5 tojás
- 8 citrom
Elkészítés:
Lyukasszuk ki a egy nagy tűvel a tojásokat,majd egy megfelelő méretű tálban helyezzük el őket.Facsarjuk rájuk a citromok levét és zárjuk le jól az edényt,hagyjuk állni 2 napig.Két nap eltelte után öntsük át egy másik tálba,mindenestől,és verjük fel géppel a tojásokat.Ezután szűrjük le és adjuk hozzá a cukrot és a brandyt.Addig kell keverni,amíg a cukor el nem olvad a likőrben.Töltsük üvegekbe és hagyjuk állni 1 hónapig fogyasztás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése