Nem tudok mást mondani, csak hogy imádom a garnélát! |
- személyenként 3-4 garnéla
- 1 csokor zöldspárga
- pár szál petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor lapos zöldbab
- 1/2 citrom leve
- tengeri só, bors
- olívaolaj
- 1 kis pohár száraz fehérbor
A spárgát és a babot mossuk meg, majd egy nagyobb serpenyőben egy kis olívaolajon pároljuk őket puhára. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A garnélákat mindenestől mossuk meg és csöpögtessük le. A fokhagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk apróra. Az olívaolajat forrósítsuk fel egy akkora serpenyőben, amekkorában elférnek a garnélák, majd dobjuk bele őket. Magas lángon pirítsuk meg a külsejüket és löttyintsük rájuk a fehérbort, szórjuk meg őket a petrezselyem felével és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt pároljuk 3-4 percig magas lángon. A garnélának nem kell sok idő, nagyon gyorsan megfő a húsa. Vegyük le a fedőt, és szórjuk rá a maradék petrezselymet, így jobban érvényesül majd az íze. Tálaljuk a párolt spárgával és a babbal, végül az egészet locsoljuk meg 1/2 citrom levével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése