Hozzávalók 4 személyre:
- 400g zöldspárga
- extra szűz olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 szál zeller
- 1liter csirke- vagy zöldségalaplé
- só, bors
A spárgák alsó, fás részét távolítsd el, én törni szoktam, egészen alulról kezdem és megkeresem azt a pontot, ahol már friss és nem fás a spárga, ott fog eltörni. Ezután, ha kell az alsó részeket meg lehet pucolni krumplihámozóval, de zöldspárgánál ez nem mindig szükséges. Vágd le a hegyüket, a száraikat pedig darabold fel. Vágd fel apróra a vöröshagymát, az olívaolajat forrósítsd fel egy fazékban, dobd bele a hagymát, párold pár percig, de ne pirítsd. A zellert is darabold fel apróra, majd dobd a hagymához. Párold 1-2 percig, végül dobd a fazékba az összedarabolt spárgaszárakat is, a hegyüket tedd félre. 2 perc párolás után öntsd le az egészet az alaplével, igazítsd ki az ízeket sóval, borssal, majd lassú tűzön főzd 15percig. Ezután pürésítsd botmixerrel, majd tedd vissza a tűzre, dobd bele a spárgák levágott hegyeit. Főzd tovább 5-10 percig. Tálaláskor csepegtess a leves tetejére pár csepp extra szűz olívaolajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése