Csirkemell szeletek sajttal és gombával sütve
- 80 dkg csirkemellfilé
- só
- őrölt bors
- olaj a sütéshez
Gombamártáshoz:
- kisebb fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál paradicsompüré
- kb. 20 dkg reszelt sajt
A csirkemellfilé szeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe sorakoztatjuk.
A kisebb fej vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk,
közben a gombát megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát a
gombával tovább pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymával és a
petrezselyemmel fűszerezzük, végül a paradicsompürét is hozzákeverjük.
A paradicsomos gombaragut a csirkemellszeleteken elosztjuk, tetejükre reszelt sajtot szórunk. Közepesen forró sütőben (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 20 percig sütjük. Párolt rizs illik hozzá.
A paradicsomos gombaragut a csirkemellszeleteken elosztjuk, tetejükre reszelt sajtot szórunk. Közepesen forró sütőben (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 20 percig sütjük. Párolt rizs illik hozzá.
A receptet halfilével is elkészíthetjük.
A recept készítője: Borárus Balázs és Nagy Andrea
Köszönjük a lehetőséget! :)
VálaszTörlés