2012. február 28., kedd

Ajándék poszt a Lilahajnal konyhája 100. facebook-os lájkolójának!

Csirkemell szeletek sajttal és gombával sütve
Hozzávalók: 
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • őrölt bors
  • olaj a sütéshez
Gombamártáshoz:
  • kisebb fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • kb. 20 dkg reszelt sajt
A csirkemellfilé szeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe sorakoztatjuk.
A kisebb fej vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, közben a gombát megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát a gombával tovább pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymával és a petrezselyemmel fűszerezzük, végül a paradicsompürét is hozzákeverjük.
A paradicsomos gombaragut a csirkemellszeleteken elosztjuk, tetejükre reszelt sajtot szórunk. Közepesen forró sütőben (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 20 percig sütjük. Párolt rizs illik hozzá.
A receptet halfilével is elkészíthetjük.
A recept készítője: Borárus Balázs és Nagy Andrea

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...