2012. február 22., szerda

1. Édeskömény krémleves

  Húshagyó kedd az utolsó napja a karneváli időszaknak, ami tegnap volt, hamvazószerda pedig a böjt kezdete, ami pontosan ma van. Biztos vagyok benne, hogy a sok ünnep és dínomdánom után mindenki vágyik egy kis megtisztulásra. Így elhatároztam, hogy mától egészségesebben, húsmentesen (hallal) és kalóriaszegényebben fogok főzni, mellesleg, így talán le is dobhatunk pár kilót április 8-ig, azaz húsvétvasárnapig.
A mai recept egy könnyű krémleves, az édeskömény enyhén ánizsos ízével.



Hozzávalók:
  • 3db édesköménygumó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 3 ek. olívaolaj
  • 6dl tej
  • só, bors
  Aprítsd össze a vöröshagymát, az olívaolajat hevítsd fel, majd futtasd meg benne a hagymát. A répát vágd fel apróra és add a hagymához. Az édesköményt szintén vágd apró darabokra, majd mehet a répa és a hagyma mellé. Sózd, borsozd és fedő alatt párold félpuhára. Ezután öntsd fel a tejjel, igazítsd ki az ízeket sóval, borssal, majd 15 perc alatt főzd puhára. A kész levest botmixerrel, vagy turmixgéppel mixeld krémesre. Tálaláskor díszítheted az édeskömény zöldjével és pirított kenyérkockákkal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...