Húshagyó kedd az utolsó napja a karneváli időszaknak, ami tegnap volt, hamvazószerda pedig a böjt kezdete, ami pontosan ma van. Biztos vagyok benne, hogy a sok ünnep és dínomdánom után mindenki vágyik egy kis megtisztulásra. Így elhatároztam, hogy mától egészségesebben, húsmentesen (hallal) és kalóriaszegényebben fogok főzni, mellesleg, így talán le is dobhatunk pár kilót április 8-ig, azaz húsvétvasárnapig.
A mai recept egy könnyű krémleves, az édeskömény enyhén ánizsos ízével.
Hozzávalók:
A mai recept egy könnyű krémleves, az édeskömény enyhén ánizsos ízével.
Hozzávalók:
- 3db édesköménygumó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 3 ek. olívaolaj
- 6dl tej
- só, bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése