2012. március 25., vasárnap

15. Zsályapesto-s nyelvhaltekercs párolt spárgával



  Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 db nyelvhal filé
  • 20g zsályalevél
  • 20g hámozott mandula
  • 10g citromos kakukkfű
  • 1 kk. durva szemű tengeri só
  • 0,5dl extraszűz olíavolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 16 szál zöldspárga
Fotó: Sale e Pepe
   A spárgákat  mossuk meg, a fás részt távolítsuk el úgy, hogy a szára földhöz közeli részénél próbáljuk eltörni, ott fog eltörni, ahol a zsenge rész kezdődik. Ezután egy lábasban kevés sós vízben pároljuk meg őket 2-3 perc alatt.
   Az olajat, a mandulát, a zsályát, a sót, a fokhagymát és a kakukkfüvet egy botmixer segítségével pépesítsük. A halfiléket mossuk meg, majd szárítsuk és kenjük meg őket a pesto-val. Ezután tekerjük fel és rögzítsük egy-egy hústűvel őket. Hevítsünk egy kevés olívaolajat egy serpenyőben és lassú tűzön süssük át a tekercsek minden oldalát.
   Tálaláskor díszíthetjük a tekercseket egy-egy zsályalevéllel és pár csepp szafttal, a spárgákat pedig köretként tálaljuk mellé. Ez alkalommal fotót nem készítettem, mert nagyon éhes volt a család, legközelebb bepótolom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...