Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db nyelvhal filé
- 20g zsályalevél
- 20g hámozott mandula
- 10g citromos kakukkfű
- 1 kk. durva szemű tengeri só
- 0,5dl extraszűz olíavolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 16 szál zöldspárga
Fotó: Sale e Pepe |
Az olajat, a mandulát, a zsályát, a sót, a fokhagymát és a kakukkfüvet egy botmixer segítségével pépesítsük. A halfiléket mossuk meg, majd szárítsuk és kenjük meg őket a pesto-val. Ezután tekerjük fel és rögzítsük egy-egy hústűvel őket. Hevítsünk egy kevés olívaolajat egy serpenyőben és lassú tűzön süssük át a tekercsek minden oldalát.
Tálaláskor díszíthetjük a tekercseket egy-egy zsályalevéllel és pár csepp szafttal, a spárgákat pedig köretként tálaljuk mellé. Ez alkalommal fotót nem készítettem, mert nagyon éhes volt a család, legközelebb bepótolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése