2012. március 25., vasárnap

16. Mogyoróscsokoládés, levenduláscukorban karamellizált kókuszreszelékes csavart kalács

  Megkívántam...megcsináltam...fogok még csinálni, másízűt is. :)
Hozzávalók a tésztához:
  • 500g liszt
  • 20g élesztő
  • 3dl langyos tej
  • 3ek. barnacukor
  • 1 tojás
  • 50g olvasztott vaj
  • egy csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 1ek. levenduláscukor: tegyünk egy kisebb üvegbe 100g barna vagy fehér kristálycukrot, és dobjunk bele 4-5 levendulavirágot. Fedjük le és pár napig hagyjuk állni.
  • 2 tábla mogyorós csokoládé, magas kakaótartalmú
  • 20g kókuszreszelék


  A tésztához keverjük össze a hozzávalókat, az élesztőt futtassuk meg egy kevés cukros tejben. Dagasszuk mindaddig, amíg a tészta hólyagos nem lesz és el nem válik az edény falától. Ezután takarjuk le és hagyjuk duplájára kelni.
  A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett. Egy serpenyőbe szórjuk bele a cukrot és a kókuszreszeléket és pirítsuk aranysárgára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  Mikor megkelt a  tészta, egy nagyobb darab belisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. 0,5cm-s téglalapra. Kenjük meg az olvasztott csokival és szórjuk meg a kókusszal, egy keveset tegyünk félre belőle. Ezután csavarjuk fel jó feszesen a tésztát. Vágjuk félbe hosszában, a végén 3-4cm-en egyben hagyva. Csavarjuk meg mindkét ágat saját maga körül, hogy szép spirálos legyen, ezután fonjuk össze őket, végül formázzunk belőle koszorút. Helyezzük át egy megfelelő méretű tepsibe a sütőpapír segítségével, kenjük meg tejjel, szórjuk meg a tetejét a megmaradt kókuszreszelékkel, majd toljuk a sütőbe. Süssük 20-25 percig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...