Mikor vásárolni megyek nagyon sokszor olyan dolgokat is megveszek, amiknek megtetszik az alakja, vagy a színe, anélkül, hogy tudnám, mire fogom majd felhasználni. (Persze nem olyan dolgokra kell gondolni, mint pl. egy új bmw, vagy egy bunda, vagy gyémántgyűrű). Ez a tulajdonságom nem jó, de mivel nagyon vizuális vagyok, így sokszor nem tudok ellenállni a szép dolgoknak, annak ellenére sem, hogy már volt olyan időszakom, amikor tudatosan, megtanultam feltenni magamnak a kérdést a kassza előtt, hogy biztos kell ez nekem? Nem mentem át a vizsgán, így most is (2 hete) sikerült bevásárolnom hagymákból. Volt köztük fehér, vörös, lila, nápolyi és fokhagyma, és mind olyan szép és friss volt... Mivel mi is, mint mindenki más, spórolunk manapság, így a napokban inkább körbe néztem a házunk táját, mi az amiből valamit ki lehet hozni, anélkül, hogy be kelljen tennem a lábam egy szupermarketbe. És akkor jött az ötlet, hagymaleves!!!
Hozzávalók:
A hagymákat karikázzuk fel, majd a felhevített vaj és olívaolaj keverékbe dobjuk bele őket. Pároljuk át addig, amíg felére össze nem esik, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább 20 percig lassú tűzön főni. Mikor megfőtt, botmixerrel pürésítsük, tegyük vissza és forraljuk fel újra, majd zárjuk el a gázt és adjuk hozzá a tejfölt. Habverővel keverjük simára. Pirítós kenyérrel és reszelt parmezánnal tálalhatjuk.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 közepes fej fehérhagyma
- 1 nápolyi hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 szál póréhagyma
- 10g vaj
- 2 ek. olívaolaj
- 750ml zöldségalaplé
- só, bors
- 1 doboz tejföl
A hagymákat karikázzuk fel, majd a felhevített vaj és olívaolaj keverékbe dobjuk bele őket. Pároljuk át addig, amíg felére össze nem esik, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább 20 percig lassú tűzön főni. Mikor megfőtt, botmixerrel pürésítsük, tegyük vissza és forraljuk fel újra, majd zárjuk el a gázt és adjuk hozzá a tejfölt. Habverővel keverjük simára. Pirítós kenyérrel és reszelt parmezánnal tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése