Jamie Oliver egyik könyvében olvastam egy kenyérpuding receptet, és kiagyaltam egy változatát. A vasárnapi mogyoróscsokis, kókuszos csavartkalács maradékából...lássuk.
Hozzávalók:
- 400g akármilyen kalács
- 50g puha vaj
- 100g barna nádcukor
- 1 vaníliarúd
- 4 tojás
- 250ml tejszín
- 250ml tej
- egy csipet só
- előzőleg elkészített sós karamella
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kalácsot szeleteljük fel ujjnyi vastag szeletekre és vajazzuk meg őket. A tojásokat a vanília belsejével, a sóval és a cukorral verjük fel, nem lesz túl habos. Adjuk hozzá a tejszínt és a tejet és keverjük simára vele. Vajazzunk ki egy formát, vagy több kicsit majd lisztezzük ki. Tegyünk bele egy réteget a kalácsból, majd jól locsoljuk meg a tojásos öntettel, ezután addig rétegezzük, amíg a forma be nem telik és öntsük rá az összes öntetet. A kimagozott vanília héját én ketté vágtam és beleállítottam a hígabb részébe a pudingnak. Emellett pedig morzsoltam az egész tetejére a régebben készített és a hűtőben tárolt sós vajkaramellámból. 30 perc alatt alsó sütésen süssük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése