Bevallom nekem a vérnarancs igazából nem ízlik, vagy csak nem ettem még finomat belőle. Általában a téli hónapokban minden reggel iszok frissen facsart narancslét, de valahogy nekem csak a "Navel" (a köldökszerű bemélyedéséről kapta a nevét) fajta jön be, édes és sokkal több C-vitamint tartalmaz, mint a társai. Viszont a vérnarancsnak jó a színe. Gondolkoztam mit is készíthetnék belőle és mivel itt a nyakunkon a nyár, így beugrott a fagyi. Azok közül is, (azért is, mert még sosem kóstoltam) rizsből készültet választottam. Majdnem megegyezik az elkészítése a tejberizsével, egyszerű, gyors, fiiinom!
Hozzávalók kb. 1kg fagyihoz:
Hozzávalók kb. 1kg fagyihoz:
- 100g rizs
- 1,5 dl víz
- egy csipet só
- 2,5 dl tej
- 1 tk. házi vaníliás cukor
- 1,5 dl tejszín
- 2 ek. méz
- 2,5 dl vérnarancslé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése