Hegyi Barbara litván céklalevesét már mikor megismertem, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Ez valamikor húsvét körül volt, amikor még nem nagyon lehetett nálunk céklához jutni, viszont nálam már kandikáltak kifelé a céklapalánták a virágládában, mostanra pedig már egyesek el is érték végleges méretüket, így gondoltam megkóstoljuk a családdal az első saját céklatermésünket. Előkerestem ezt a receptet, ami a külcsínével is ugyanannyira elkápráztatott, meseszép pasztell lila színét, ha belekavarunk kanalunkkal, márványosra festik a julienne-re vágott, főtt cékladarabok, és mindezt megtetézzük egy kis friss zölddel, azaz a kaporral és néhány szál zsenge zöldbabbal... A recepten változtattam egy kicsit, nálunk ugyanis nem lehet kefirt kapni, a gombáimat pedig most éppen pihentetem, így csak joghurttal dolgoztam, és hagyma helyett zöldbabbal tálaltam.
Hozzávalók 2 személyre:
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 férfi ökölnyi cékla
- 4 doboz natúr, bio joghurt
- só
- bors
- pár szál kapor
- 2 tojás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése