Ez egy gyerekbarát recept, tuti, hogy bármelyik gyerkőc szívesen eltünteti a tányérjáról, főleg, ha egy adag friss tésztával tálaljuk. Régebben darált sertés és marhahús (50-50%) keverékéből készítettem, aztán kipróbáltam csirkével, és bejött. Lehet felesben is keverni a csirkét pulykával, vagy csak magában pulykahúsból, mindenki ízlése szerint eldöntheti. Az alaprecept a híres bolognai ragu, mi magyarok inkább mártásnak hívjuk, az olaszok ragunak. Én praktikusan mindig nagyobb adagban készítem, majd mikor kihűlt, eldobható műanyag poharakba adagolom, így egy pohár elég lesz 2 főre, majd lefagyasztom. Nagyon kényelmes, mert csak egy kevés friss tésztát, vagy akár szárítottat kell hozzá főzni, kikapni a frigóból, be a mikróba (műanyag pohár nélkül persze) és máris ott gőzölöghet egy kiadós, zöldségekkel és husival teli fogás a tányérunkon.
Hozzávalók:
Ha valaki változatosabban szeretné elkészíteni, akkor felét meghagyhatja fehéren, paradicsom helyett egy kevés tejszínnel ízesítheti, de ezt csak a főzés utolsó 5 percében adjuk hozzá.
Hozzávalók:
- 600g csirkemell (pulykamell vagy comb) csont nélkül
- extraszűz olívaolaj
- 3-4 zellerszár
- 2-3 sárgarépa
- 1-2 petrezselyemgyökér
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott konzerv paradicsom, vagy 4-5 db nagyobb friss paradicsom
- só, bors
- 1 babérlevél
- víz
Ha valaki változatosabban szeretné elkészíteni, akkor felét meghagyhatja fehéren, paradicsom helyett egy kevés tejszínnel ízesítheti, de ezt csak a főzés utolsó 5 percében adjuk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése