2013. február 8., péntek

Cheesecake al profumo di rosa - Rózsaillatú sajttorta erdei gyümölccsel

  Na még egy szuper nyalánkság az édesszájú szerelmeseknek, aztán hozok valami sósat is. Ez a cheesecake is philadelphia light sajtkrémből készült, steviával és almasziruppal, egy kevés házi, bodzabogyó lekvárral színezve. Nagyon egyszerű, és bármilyen formában elkészíthető.
 Hozzávalók 4-5 személyre:
  • 300g philadelphia light sajtkrém
  • 3 ek. bodzabogyó lekvár
  • 200ml tejszín
  • 1/3 k. stevia vagy bármi más édesítőszer 1 ek. cukornak megfelelő mennyiségben
  • 8g lapzselatin
  • 1 adag friss linzertészta, a bolti kerek formájú
  • 300g erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • 5g lapzselatin a gyümölcs zseléhez
  • 2 ek. almaszirup
  • 6 ek. rózsavíz/esszencia


   A linzerlapot fektessük egy gyümölcstorta vagy crostata formába, igazgassuk méretre és a felesleget vágjuk le a széléről. Tegyünk rá egy darab sütőpapírt és szórjunk rá csicseriborsót vagy babot nehezékként, nehogy sütés közben felpúposodjon. Süssük 150 fokos sütőben kb. 30 percig, majd hagyjuk kihűlni. A 8g zselatint áztassuk be egy kevés tejszínbe. A sajtkrémet dolgozzuk össze a bodzabogyó lekvárral az édesítővel és 3 ek. rózsavízzel. A zselatin, mikor már megpuhult, tegyük annyi tejszínnel a mikróba, amennyiben könnyen felolvad, majd melegítsük fel. Keverjük simára és adjuk a sajtkrémhez. A maradék tejszínt verjük kemény habbá és ezt is keverjük a krémbe. Az erdei gyümölcsöket olvasszuk fel, engedjünk rájuk 2dl vizet és szűrjük le úgy, hogy csak a levét fogjuk használni. Jól át is passzírozhatjuk. Az 5g  zselatint áztassuk be egy kevés erdei gyümölcs lébe, majd mikor megpuhult, olvasszuk fel a mikróban. Az almasziruppal és 3 ek. rózsavízzel keverjük el a gyümölcsök levét, majd adjuk hozzá a felolvadt zselatint is. A sajtkrémet töltsük a kisült és már kihűlt linzertora közepébe, majd erre öntsük rá óvatosan az erdei gyümölcsök levét. Tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára. A kimaradt linzertésztából szaggathatunk kis szivecskéket, vagy formázhatunk belőle rózsát, és kisüthetjük azokat, hogy majd a tortát feldobjuk vele. Végül szív alakú tésztaszaggatóval akár szív formákat is szaggathatunk a tortából, bár így a maradék nem lesz valami esztétikus.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...