2013. december 22., vasárnap

Paleo Kókusztekercs

Szintén "nagy klasszikus": cukor, tej és gluténmentes változata.



Kakaósmassza:
15 dkg kókuszreszelék (darált)
5 dkg darált mandula
3 csapott ek. kakaópor
7 dkg vaj v. kókuszzsír
1 teli csésze feketekávé (ebben oldva:)
4 ek. xillit / eritrit
1 ek. rum v. aroma
(a masszához ha túl száraz: 1-2 ek. rizs/zab/mandulatej ill. ha túl híg: 1-2 ek. zabkorpa)

Fehérmassza:
15 dkg kókuszreszelék (darált)
7 dkg vaj v. kókuszzsír
4 ek. méz
csipetnyi vanilia őrlemény

A fehér és kakaós masszát külön összeállítom. Zsírpapírra szétterítem a kakaós masszát, lenyomkodom, majd erre szórom a fehéret, elegyengetem. A zsírpapír segítségével elkezdem együtt feltekerni, óvatosan, mert repedezhet. Ha feltekertem, akkor a külsejét még szórom kókuszreszelékkel (nem darált!) és nyomkodom, hogy egyenletes csigát kapjak. Ellehet vékonyítani is: elfelezem, majd a feleket külön-külön nyomogatom / vékonyítom. Jól ki kell hűteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...