A család kérésére, tegnap este tésztát vacsoráztunk. Mivel a férjem és én is imádjuk a csípős ízt, így egy nagyon egyszerű, 15 perc alatt összedobható tészta mellett döntöttünk. A peperoncino az olaszok erős paprikája, a mi piros paprikánknál kisebb, piros és zöld színben is terem, és szárított változatban is kapható.
Hozzávalók:
Tegyünk fel a tészta vizét forrni, majd aprítsuk fel a fokhagymát, és dobjuk felforrósított olívaolajba. A peperoncinot karikázzuk fel, ha szárítottat használunk, akkor morzsoljuk bele a fokhagymás olajba. Amint a tészta (forrástól 8-9 perc) megfőtt, szedjük át a fokhagymás pepperonis olajba, jól forgassuk át, tálaláskor még meglocsolhatjuk egy löketnyi olívaolajjal.
Hozzávalók:
- személyenként 70-80g spagetti (Barilla)
- extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- ízléstől függő mennyiségű peperoncino vagy piros, erős paprika
- só
Tegyünk fel a tészta vizét forrni, majd aprítsuk fel a fokhagymát, és dobjuk felforrósított olívaolajba. A peperoncinot karikázzuk fel, ha szárítottat használunk, akkor morzsoljuk bele a fokhagymás olajba. Amint a tészta (forrástól 8-9 perc) megfőtt, szedjük át a fokhagymás pepperonis olajba, jól forgassuk át, tálaláskor még meglocsolhatjuk egy löketnyi olívaolajjal.
Hm....egyszerű és kevés összetevő, finom, tiszta ízvilág, pont ahogy szeretem. S ami nagyon fontos, nagyon szép fotók!
VálaszTörlés