2012. június 11., hétfő

Zöldborsókrém leves egzotikus fűszerekkel és bébipolippal

Hideg leves, forró polipokkal. Ízvilága kicsit távol keleti beütésű a koriander miatt. Lássuk is a receptet.
Hozzávalók 2 személyre:
  • 250g zöldborsó
  • 3 zsályalevél
  • 0,5 l zöldségalaplé
  • 3-4 szem mandula
  • 6 koriander mag, friss, zöld
  • egy csipet őrölt gyömbér
  • 4-5 rucola levél
  • 4-5 menta levél
  • olívaolaj
  • bors
  • egy tk. vaj
  • 1dl tejszín
  • 3-4 csepp citromlé
  • 0,5kg bébipolip
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5dl száraz fehérbor
Egy fazékba löttyintsünk egy adag olívaolajat, dobjuk bele a vajat, és kezdjük el párolni a zöldborsókat benne. Fél perc után öntsük fel az alaplével. A zsályát, rucolát, mentát, mandulát és a citromlevet a tejszínnel turmixoljuk össze, majd öntsük a leveshez és főzzük együtt 10-15 percig az egészet. Ezután szórjuk bele a koriander magokat és a gyömbért és botmixerrel turmixoljuk át az egészet újra. Tegyük vissza 1-2 percre a tűzre, majd zárjuk el és hagyjuk kihűlni. Addig készítsük el a bébipolipokat.Vegyünk elő egy serpenyőt és olívaolajon enyhén pirítsuk meg benne a fokhagymát majd dobjuk bele a megtisztított polipokat. Öntsük fel a borral és hagyjuk elpárologni az alkoholt. Ezután annyi vízzel, amennyi jól ellepi öntsük fel és fedjük le pár percre. Mikor elfőtt a víz a polipok alól pótoljuk és hagyjuk újra főni pár percig. Összesen kb. 15-20 percig elég főzni őket. Tálaláskor szedjünk a már kihűlt levesből a tányérokba és a közepükre helyezzünk pár polipot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...