Aki ismeri az endívia salátát tudja, hogy enyhén kesernyés íze van, amit az benne lévő endívia inulin anyagtól kapja. Sok ásványi sót tartalmaz, többek között foszfort, vasat,
kalciumot, meszet, a vitaminok közül pedig C-vitamint. Jelentős a fehérje és szénhidrát tartalma. Az endívia
kiváló étvágygerjesztő, vízelhajtó és hashajtó hatású. Jelentőségét az
is nagymértékben elősegítette, hogy mind késő őszi, mind téli fajtája
jól termeszthető, így optimális vitaminforrás a téli hónapokra.
Én most érlelt, nyers sonkába tekertem bele, és tejszínes-tojásos-parmezános öntettel locsoltam meg.
Hozzávalók 4 személyre:
Én most érlelt, nyers sonkába tekertem bele, és tejszínes-tojásos-parmezános öntettel locsoltam meg.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db endívia saláta
- 8 szelet prosciutto crudo/ nyers, érlelt sonka
- 2 tojás
- 50 ml friss tejszín
- só
- bors
- szerecsendió
- 3 ek. reszelt parmezán
- pici petrezselyem ízlés szerint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése