2013. január 16., szerda

Grillezett kaliforniai paprika krémleves

  Végre nálunk is hópaplan borít mindent. Szeretem a telet, havasan. Ezeken a hideg estéken kellemesen felmelegíthetjük szívünket, lelkünket és testünket egyaránt egy tányér forró krémlevessel. Azon kívül, hogy nagyon finom, rendkívül egyszerűen és gyorsan el tudja bárki készíteni.
Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 közepes sárga vagy piros kaliforniai paprika
  • 100ml friss tejszín
  • 1l víz
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • extraszűz olívaolaj
A paprikákat mossuk és szárítsuk meg, majd tegyük őket az égő gázrózsákra. Addig süssük így, amíg a külsejük kissé meg nem ég. Ezután papírzacskóban vagy sütőpapírba csomagolva hagyjuk őket kihűlni, így könnyebben lejön majd a héjuk. Amíg hűlnek a paprikák, tisztítsuk meg a répát és a fokhagymát, a répát felaprítva a fokhagymát egészben pirítsuk meg egy kevés olívaolajon. Miután a paprikák kihűltek, húzzuk le a héjukat és mossuk le őket. Daraboljuk fel és dobjuk a forró olajba. Pirítsuk 1-2 percig együtt a répával és a fokhagymával, majd öntsük fel 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel. Botmixerrel vagy turmixgépben mixeljük le az egészet, és tegyük vissza a tűzre. Forraljuk újra fel, majd vegyük lejjebb a lángot és öntsük hozzá a tejszínt. Ha szükséges igazítsuk ki az ízeket sóval, borssal, majd húzzuk le a tűzről.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...