2012. február 29., szerda

Csokoládé trüffel tortácskák

  A nagy diétázásban bevallom elcsábultam, és félre is léptem. Tartellette blogjában találtam rá erre az első látásra szerelemre, a csoki trüffel tortára, amit aztán a magam módján készítettem el. Kicsit macerás, sok fázisból áll, de a végeredmény megéri a fáradozást, mert a mennyországba repít az íze.
  Hozzávalók a tésztához:
  • 115g vaj (én sajátkészítésű, szobahőmérsékletű vajjal dolgoztam)
  • 60g átszitált porcukor
  • 3 tojás sárgája 
  • egy csipet fleur de sel, finom tengeri só
  • 160g rizsliszt
  • 30g sima fehérliszt
  • 20g burgonyakeményítő
  • 20g keserű kakaópor
  A vajat és a porcukrot habverővel verd habosra, add hozzá a tojások sárgáit, a sót és verd tovább. Szitáld bele a liszteket, a keményítőt  és a kakaóport, majd keverd el simára. Ezután kézzel gyúrd át a tésztát, majd csomagold be és pihentesd 1 órát a hűtőben.
  Hozzávalók a csokoládétöltelékhez:
  • 240g magas (min. 50%) kakaótartalmú étcsokoládé
  • 170g vaj
  • 50g cukor
  • 60ml erős kávé
  • 4 nagy tojás
  • egy csipet só
  A vajat, a cukrot, a kávét forrald fel, a csokit darabokban tedd egy közepes méretű tálba, majd a felforralt keveréket öntsd rá. Hagyd állni 2-3 percet, majd keverd simára. Add hozzá a csipet sót, majd hagyd kihűlni teljesen. Mikor a krém kihűlt, egyesével verd simára a tojásokkal. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vegyél elő pár kisebb méretű formát, vagy süteményformát, és kb 0,5-1cm vastagon, egyenletesen béleld ki a tésztával. Tegyél rájuk egy darabka sütőpapírt, helyezz rá nehezékként szárazbabot, vagy csicseriborsót, vagy akármit, ami bírja a meleget és nehéz. Ez azért szükséges, mert enélkül a tészta sülés közben elválna a forma oldalától, eldeformálódna. Süsd elő a 180 fokos sütőben 10 percig. Vedd le a nehezékeket és a papírt a tortákról, majd töltsd meg mindet a krémmel úgy, hogy maradjon egy kis hely a csokiganache-nak, ami a végén kerül majd a tortákra. Tedd vissza a sütőbe még 10-12 percre őket. Miután a krém szépen megdermedt a közepükben és a tészta is átsült rendesen, hagyd őket teljesen kihűlni.
  Hozzávalók a csokoládé ganache-hoz:
  • 120g magas kakaótartalmú étcsoki
  • 80g tejszín 
  • 40g vaj
  A vajat és a tejszínt forrald fel, majd öntsd a feldarabolt csokoládéra. Hagyd állni pár percig, és keverd el simára. Ízesítsd egy icipici sóval. A tortákat óvatosan vedd ki a formákból, majd kend meg a tetejüket a csokiganache-sal. Ezzel el is készült a Chocolate Truffle Tarts.

Az enyémek nem lettek a legszebbek, de az első falat után ez megbocsájtható.
 

1 megjegyzés:

  1. Szia Hajni!
    Remélem örülni fogsz neki:
    http://sucreriesandco.blogspot.com/2012/02/megint-dijat-kaptam-most-pannatol.html

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...