2012. február 23., csütörtök

3. Mentás, bazsalikomos zöldborsókrémleves



Kattints a képre






















 Olíva olajon futtasd meg a szétnyomott fokhagymákat, add hozzá a borsót (ha fagyasztottat használsz, először olvaszd ki), párold pár percig, majd öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, ha szükséges. Főzd 10 percig, majd öntsd hozzá a tejet, dobd bele a bazsalikomot és a mentát, és főzd tovább 5-10 percig. Mikor megfőtt, botmixerrel pürésítsd a levest. Aki rusztikusan szereti, hagyhatja ebben a formában is, de egy elegánsabb tálaláshoz át is szűrheted. Piritott kenyérkockával vagy tönkölyropogóssal is tálalhatod, egy kisebb levél bazsalikommal vagy mentával a leves közepén. Én egy csepp tejszínnel és egész borsó szemekkel díszítettem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...