Húsvét előtt mindenkinek azon kattog az agya, hogy mi is kerüljön majd az asztalra. Tojás általában igen. Íme egy tipp, hogyan tudjuk a sima, mezei főtt tojásunkat egy kicsit feltuningolni.
Hozzávalók:
- 2 tojás/fő
- 1 tojás a bundához
- liszt
- prézli
- 1/2 póréhagyma
- 2 uborka
- só, bors
- 1 kk. kakukkfű
- 1 kk.tárkony
- 2 ek. reszelt parmezán
- 1 ek. szezámmag
Míg keményre főnek a tojások, készítsünk elő 3 kisebb tálat, az egyikbe szórjunk lisztet, a másikba üssünk bele egy tojást, a harmadikba pedig tegyünk egy kevés prézlit. A tojást sózzuk egy kicsit és verjük fel, a prézlibe pedig reszeljük bele a sajtot, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a tárkonyt, sót, borsot. Miután megfőttek a tojások hámozzuk meg és jó alaposan forgassuk bele a lisztbe őket. Egy serpenyőben forrósítsunk egy ujjnyi olívaolajat. A lisztből szedjük át a tojásokat a felvert tojásba, próbáljuk teljesen bevonni a nyers tojással őket. Végül hempergessük őket a sajtos, fűszeres prézlibe és máris mehetnek a forró olajba. Süssük át szép pirosra minden oldalukat. Ezeket a tojásokat magukban is lehet fogyasztani, de felkarikázva akár szendvicsekre is kerülhetnek. Én egy köretet készítettem mellé póréhagymából, uborkából és szezámmagból. A hagymát és az uborkát egyenlő hosszúságú vékony csíkokra szeltem, egy kevés olívaolajon megfonnyasztottam őket, sóztam, majd megszórtam ízlés szerinti mennyiségű szezámmaggal, és 1 percig tovább pirítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése