2012. május 2., szerda

Szardellás, kapribogyós tonhallal töltött peperoncini

 Hozzávalók:
  • 500g csípős cseresznyepaprika
  • 4 db szardella
  • 2 ek. ecetes kapribogyó
  • 200g olajos tonhal (konzerv)
  •  250ml fehérborecet
  • 2 babérlevél
  • 3 db szegfűszeg
  • 3 db borókabogyó
  • 1/2 ek. oregánó
  • 6 szem fekete bors
  • 250ml fehérbor
Mossuk meg a paprikákat, majd csumázzuk ki őket. A fehérbort és az ecetet a fűszerekkel együtt tegyük fel forrni, amikor forr, dobjuk bele a megtisztított paprikákat. Főzzük őket 4-5 percig kis lángon, majd szedjük ki papírtörlőre. Hagyjuk őket száradni minél tovább, mert minél szárazabban töltjük meg őket, annál tovább fognak elállni az olajban. A szardellákat a kapribogyóval és a tonhallal tegyük egy turmixgépbe és turmixoljuk le, számoljunk el 5-ig, ekkor kapcsoljuk ki a gépet. Ezután töltsük meg a paprikákat, tegyük őket szép rendben egy-egy befőttes üvegbe és mikor megtelt öntsük fel extraszűz olívaolajjal, egészen, hogy ellepje őket. Végül zárjuk le az üvegeket és tegyük őket hűvös, száraz, sötét helyre. Kenyérrel, krékerrel előételként kínálhatjuk.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...