2012. december 6., csütörtök

Zsályás sütőtök krémleves tükörtojással

   Beköszöntött a hideg évszak, amint láttam a hírekben otthon még jobban, mint itt nálunk, bár nekünk sincs melegünk... Ilyenkor bőven lehet még találni a zöldségesnél sütni való szép narancssárga, mézédes tököt. Mi nagyon szeretjük csak magában sülve is, a héten is került az asztalunkra egy igazán ízletes fajta, amiből végül megmaradt 2 nagy szelet. Mivel ma éppen kifogytam az ötletekből, mit is tegyek a gyerek elé, mikor hazajön a suliból, beugrott ez a két szelet sülttök a hűtőben. Gondoltam megkockáztatom és elkészítem jó krémesen egy kevés friss zsályával és egy tükörtojással megspékelve. Meglepett, mert kérdezésem nélkül kijelentette, hogy anya ez finom, és bekanalazta az utolsó falatig. Ezek után bátran ajánlom időszűkében lévő anyukáknak, mert egészséges, gyors és finom.
Hozzávalók:
  • 500g sült tök
  • 1,5l bio húsleves
  • 3 ek. tejszín
  • 2 nagyobb friss zsályalevél
  • személyenként 1 tojás
  • tökmagolaj
  • extraszűz olívaolaj
A vizet tegyük fel forrni a zsályalevelekkel, majd bio leveskockából vagy ételízesítőből készítsük el a húslevest, dobáljuk bele a meghámozott tököt darabokban, majd a tejszínnel együtt mixeljük le krémesre. Végül kis lángon főzzük még 5 percig, miután elzártuk adjunk hozzá pár csepp tökmagolajat. A tojásokat egy kevés olívaolajon süssük meg, és ízesítsük sóval, borssal, ahogy szeretjük. Miután a levest tányérokba szedtük, mindegyik közepére tegyünk egy-egy tükörtojást.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...