Hozzávalók 3 személyre:
- 1,5 sütőtök
 - 1,5 dl tejszín
 - 4dl víz
 - 2 evőkanál méz
 - 2cm -s darabka gyömbér
 - 1 kis fej vöröshagyma
 - olívaolaj
 - só
 - pirított tökmag
 - bacon vagy speck
 
A tökmagokat pirítsuk meg egy serpenyőben, a tököt sütőben süssük puhára. A vöröshagymát aprítsuk fel, majd dobjuk a felforrósított olajra. Miután a hagyma kapott egy kis színt, csurgassuk rá a mézet, és főzzük együtt tovább őket, amíg picit meg nem barnul a hagyma. Mikor a tök megsült, kaparjuk egy magas falú tálba, adjuk hozzá a mézes hagymát, a meghámozott gyömbért, a tejszínt, és botmixerrel turmixoljuk bársonyos krémmé. Öntsük át egy fazékba, hígítsuk a vízzel és ízesítsük sóval, lehet egy pici ételízesítőt is használni és főzzük 15-20 percig. A bacont felforrósított olajban süssük ropogósra. Szedjük tányérokba a levest, adjunk hozzá pirított kenyérkockákat, pirított tökmagot és 1-1 szelet ropogós bacont.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése