2012. január 28., szombat

Újabb csokicsodák születtek...

  Tegnap megint csokis napom volt. Csináltam mákos-narancsos töltelékest, pirított mogyorós-nutellás töltelékest, és peperoncino-s, csípős töltelékest. Minden egyes alkalommal, amikor beleharapok egy ilyen házi, általam készített bonbonba, megáll az idő körülöttem. Ez számomra mindig valami fergeteges ízélmény, mikor a roppanós étcsokiréteg találkozik a krémes, tejszínes, selymesen lágy, csípős és sós, friss citrusos és kesernyés, vagy éppen a pörkölt mogyoró fantasztikus aromájával  gazdagított csokoládétöltelékkel, és összeölelkeznek... hm... ki kell próbálni, leírhatatlan! :)
Töltelékek:
  1. Mákos-narancsos: Kb. 20g tejcsokoládét felolvasztottam vízgőz fölött, öntöttem bele egy kis tejszínt, szórtam bele 2-3 kávéskanál darált mákot, plusz dobtam még bele 2-3 kávéskanál kandírozott narancshéjat nagyon-nagyon apróra vágva. Végül beletöltöttem az ét, olvasztott csokival megkent, de már megdermedt jégkockatartóba, amit ezután újra hagytam megdermedni, és lezártam egy vékony étcsokiréteggel.
  2. Pörkölt mogyorós-nutellás: 10-15g tejcsokit felolvasztottam és adtam hozzá 2 teáskanál nutellát. A megdermedt csokiformákba dobtam 1-2 szem héjában, sütőben megpirított, meghámozott földimogyorót, majd erre csurgattam a nutellás tölteléket, annyit, hogy ne telítse meg teljesen a formát. Vártam, hogy megdermedjen kicsit, végül behúztam étcsokival.
  3. Peperoncino-s, csípős: 20g tejcsokit felolvasztottam, tejszínnel lágyítottam kicsit, dobtam bele egy csipet finom tengeri sót, végül apróra vágott, szárított peperoncino-t (vagy akármilyen szárított pirospaprikát/chili-t használhatsz hozzá) szórtam bele, jól elkevertem, hogy mindenhova jusson, majd beletöltöttem az étcsokiformákba és lezártam őket.

2 megjegyzés:

  1. Húúú, látom, tényleg elcsábultál a bonbonok irányába, jól hangzanak. Leginkább a mákos-narancsos keltette fel az érdeklődéem.... :-)

    VálaszTörlés
  2. De jól néznek ki!
    Az én fantáziámat is megbirizgálta a mákos-narancsos verzió :)
    A nutellás-mogyoróst el tudom képzelni, nemrégiben én is hasonló ízvilágút csináltam (azóta is családi kedvenc), a csípős verziót is nagyon szívesen megkóstolnám :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...