2012. március 6., kedd

8. Gorgonzolás spenótos gnocchi

  Tegnap elég színes napom volt, a konyhában legalább is biztosan, mert odakint ronda esős idő volt, ami ma is folytatódik sajnos. Ez a gnocchi kicsit eltér a hagyomásnyos gnocchitól, de  nem a spenót miatt hanem, mert nem tartalmaz krumplit. De mindjárt meg is tudjátok, hogyan készült...
  Hozzávalók:
  • 450g fagyasztott vagy friss spenótlevél
  • 250g ricotta
  • 50g reszelt parmezán
  • 1 tojás 
  • 150g finomliszt
  • só, bors
  • 50g vaj
  • 100g gorgonzola sajt


  Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor olvasszuk ki és jól nyomkodjuk ki belőle a vizet. Ha frisset használunk, akkor mossuk meg és centrifugázzuk ki salátacentrifugával. Ezután a ricottával, a tojással, a sóval, borssal és reszelt parmezánnal turmixoljuk le a spenótot. Mikor megfelelően homogén állagú lett a masszánk, adagoljuk hozzá a lisztet. Kóstoljuk meg és ízesítsük, ha szükséges. Egy lábasban forraljunk vizet, forrás után sózzuk. Két kanál segítségével formáljunk a tésztából kis golyókat. Apránként, lobogó vízben főzzük ki őket addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
  Egy serpenyőben hevítsünk fel egy darabka vajat és a kész gnocchikat szedjük rá. Amíg mind kifő, húzzuk le a tűzről a serpenyőt. Amikor az összes gnocchi a serpenyőbe került, pirítsuk át őket kicsit, majd adjuk hozzá a sajtot, várjuk meg, amíg elolvad. Ha nem lenne elég szaftja löttyintsünk egy keveset a főzővízből a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...