2012. május 10., csütörtök

Mákos-koktélcseresznyés fagyi

  Igaz, hogy még csak tavasz van, de ez a nyarat nem nagyon érdekli... meleg van, így gondoltam fagyi lesz a desszert a kellemes kertben elfogyasztott vacsorák után. Az alapötletet a Szuflé magazin tavaszi számában találtam, icipicit variáltam rajta.
Hozzávalók:
  • 1 üveg koktélcseresznye
  • 100g cukor
  • 100g mák
  • 4dl habtejszín
A koktélcseresznyéket magozzuk ki és vágjuk apróra. A cukrot és a mákot daráljuk le. A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként adagoljuk hozzá a cukros mákot. Keverjük el egyenletesen. Egy dobozba szedjünk a mákos-tejszínes krémből, erre mehet egy sor a cseresznyéből és egy kevés a levéből. Ismét egy sor krém és jöhet rá a cseresznye. Addig folytassuk, amíg el nem fogy. Végül tegyük a fagyasztóba 24 órára. Fogyasztás előtt 5-10 perccel vegyük elő. Én alkoholos koktélcseresznyét használtam, így gyerekeknek nem ajánlott a fagyi fogyasztása.


2 megjegyzés:

  1. Hű Hajni, ez szuper! Pont házi fagyi-recepteket keresgélek a nyárra. Imádom a mákot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld csak ki, nekem nagyon bejött, aki szereti a mákot, annak bátran ajánlom.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...