Bevallom nekem a vérnarancs igazából nem ízlik, vagy csak nem ettem még finomat belőle. Általában a téli hónapokban minden reggel iszok frissen facsart narancslét, de valahogy nekem csak a "Navel" (a köldökszerű bemélyedéséről kapta a nevét) fajta jön be, édes és sokkal több C-vitamint tartalmaz, mint a társai. Viszont a vérnarancsnak jó a színe. Gondolkoztam mit is készíthetnék belőle és mivel itt a nyakunkon a nyár, így beugrott a fagyi. Azok közül is, (azért is, mert még sosem kóstoltam) rizsből készültet választottam. Majdnem megegyezik az elkészítése a tejberizsével, egyszerű, gyors, fiiinom!
Hozzávalók kb. 1kg fagyihoz:
Hozzávalók kb. 1kg fagyihoz:
- 100g rizs
 - 1,5 dl víz
 - egy csipet só
 - 2,5 dl tej
 - 1 tk. házi vaníliás cukor
 - 1,5 dl tejszín
 - 2 ek. méz
 - 2,5 dl vérnarancslé
 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése