2012. június 1., péntek

Spárgás - cukkinis fusilli

   Bevallom imádom a friss salátát, de egy hét folyamatos salátaevés után vágytam már egy kis változatosságra. Valami tavaszit szerettem volna készíteni, egyszerűt, olyat, ami gyorsan kész van és nem kell hozzá semmi flancos hozzávaló. Ez a recept diétázók étrendjébe is belefér, ugyanis próbáltam arra törekedni, hogy minél több legyen a zöldségből és minél kevesebb a tésztából. Lássuk a receptet.
Hozzávalók 2 személyre:
  • egy csokor friss, zöld spárga, az a vékony fajta
  • 2 db cukkini
  • 2 marék fusilli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • pár csepp citromlé
  • 2 tojás
 A spárgát mossuk meg és törjük le a száruk fás végét. Daraboljuk fel őket 3cm-s darabokra és sós, szódabikarbónás vízben főzzük meg. Újraforrás után 4perc múlva kóstoljuk meg, hogy megfőtt-e, ne főzzük túl sokáig, mert a tésztával összekeverve szét fognak esni. A cukkiniket mossuk meg és vágjuk julienre, ami azt jelenti, hogy kb. 3 egyenlő részre osszuk fel a cukkiniket ( kb. 3cm-s darabok), majd gyufaszál vastagságúra szeleteljük fel őket. Egy serpenyőbe löttyintsünk egy jó adag extraszűz olívaolajat és dobjuk bele a megtisztított és felkarikázott fokhagyma gerezdeket.Ne várjuk meg, hogy megpiruljanak, dobjuk rájuk a cukkinit. Pároljuk puhára. Tegyük fel a tészta és a tojások vizét forrni. A spárgát szűrjük le és adjuk a cukkinihez, majd zárjuk el a gázt. Főzzük meg a fusillit a csomagoláson előírt idő szerint és a tojásokat. A tésztát szűrjük le és keverjük össze a zöldségekkel. A tojásokat vágjuk hosszában negyedekre és tálaláskor helyezzük a tésztára, majd csepegtessünk az egészre pár csepp citromlét.


1 megjegyzés:

  1. Ez a recept nagyon tetszik,gyors, egyszerű és nagyszerű, biztos kifogom próbálni. Mentettem!!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...