2012. június 28., csütörtök

Tejszínhabos csokitorta sok-sok eperrel

  Ezzel a tortával biztosan ámulatba tudjuk ejteni a vendégeinket, mert csodás kontrasztjaival és formájával akár egy mesébe is beillene, hogy az ízét ne is firtassam. Mindezen jótulajdonsága mellett az elkészítése is egyszerű, és még friss gyümölcs, így vitamin is van benne.
Hozzávalók 4 személyre:
  • 500g eper vagy akár cseresznye
  • 3dl habtejszín (nem tejszínhab!)
  • 2 ek. porcukor
  • 275g kristálycukor
  • 185g vaj
  • 155g liszt
  • 35g kakaópor
  • 3 nagy tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • zsemlemorzsa a tortaformához
  175g kristálycukorral verjük habosra a puha vajat. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat tovább verve. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd óvatosan, apránként keverjük el a masszában. vajjazzunk ki egy 22cm-s tortaformát, szórjuk meg zsemlemorzsával és öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig süssük.
Az epreket mossuk meg, vágjuk le a leveles részüket, majd 1/3-át daraboljuk fel apróra. A maradék cukorral 3 percig pirítsuk az eperdarabokat, majd adjuk hozzá az egész epreket is. Húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Mikor a torta megsült és ki is hűlt, vágjuk fel 3 részre. Ha gyerekek nem esznek belőle, akkor egy kis mandulalikőrrel elkevert tejjel vagy gyümölcslével meg is lehet locsolni a tésztát, hogy ne legyen túl száraz. Verjük fel a hideg habtejszínt a 2 ek. porcukorral. Kenjük meg a torta alsó szintjét és szórjunk rá az eperből, helyezzük rá a középső szintet, és ismételjük meg a műveletet. Végül a torta tetejét is kenjük meg a tejszínhabbal, majd dekoráljuk a maradék eperrel és sziruppal.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...