2013. december 22., vasárnap

Avokádós "csokitorta"

     Ezt a "nyers" tortát bátran fogyaszthatják a paleo ételek kedvelői ill. cukorbetegek azzal a megkötéssel, hogy aszalt gyümölcsöt tartalmaz, így azt figyelembe kell venniük.
Családom érdekesnek találta és dícsérte, a legkisebb (még nem elrontva a szokásos cukros sütikkel) élvezte, de a két nagyobb kissé meghökkent.. Valóban, szokatlan íze van, jó kakaós, de kis mellékízzel - ami, ha tudjuk, hogy zöldségből van, inkább vicces.
    Összességében tetszett, én ajánlom, mert jó alternatíva a liszt-tojás-tejérzékenyeknek, ráadásul pofonegyszerű és gyorsan elkészíthető (15p) !



Tésztához:
10 dkg mandulabél
7 dkg datolya
csapott mk. só 
1 ek. rum
(esetleg 1-2 ek. zabkorpa, ha túl lágy lenne)

Krémhez:
2 avokádó
2 ek. kakaópor
5 dkg kenhető vaj v. kókuszzsír
8 dkg eritrit
csipetnyi vaniliaőrlemény
pici rumaroma

A mandulabelet megőröljük, hozzáadjuk a kimagozott datolyát, sót, rumot. A masszát egy kis kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A meghámozott, kimagozott avokádót turmixgépben/
aprítóban pépesítjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, míg krémszerű lesz, majd a tésztára simítjuk. Díszítésként jól mutat rajta a rászórt mandulaforgács. Hűtjük min. 1 óráig. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...