2011. december 28., szerda

Baci di dama/A dáma csókja

Hozzávalók:
  • 150g hámozott földimogyoró
  • 150g hámozott dió vagy mandula
  • 300g rizsliszt
  • 200g cukor
  • 1 tojás
  • 200g vaj
  • egy csipet só
  • Nutella
Elkészítés:
 A mogyorót és a diót vagy mandulát megpirítjuk,majd hagyjuk kihűlni.A lisztet,a tojást,a cukrot ,a sót és a vajat egy tálba öntjük.A kihűlt magokat ledaráljuk finomra,majd hozzáadjuk a többi alapanyaghoz.Jól összegyúrjuk.Hűtőben pihentetjük a tésztát fél óráig,majd dió nagyságú golyókat formázunk és zsírpapírral bélelt tepsibe,egymástól távol elhelyezzük őket.Alsó-felső (ventilátorral+előmelegítve) sütési programot válasszunk,mert különben szétfolyik a tészta.Szép félgömb alakú kekszeket kell kapjunk,amiket miután kihűltek,nutellával ragasszunk össze.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...