Ezt a receptemet mindenki nagyon szokta szeretni,még az olaszok is,ami nagy szó,mert étkezés terén ők nem annyira nyitottak,mint mi magyarok.
Amióta rátaláltam anyukám 1973-as,a Magyar Nők Országos Tanácsa által,Horváth Ilona receptjeivel kiadott,meglehetősen foszladozó és laphiányos szakácskönyvében ezt a receptre,azóta csakis ezt veszem elő,ha szükség van valami gyors,egyszerű,tutibiztos sütire.
Hozzávalók:
Erről még fotóval nem szolgálhatok,de ígérem hamarosan...
Amióta rátaláltam anyukám 1973-as,a Magyar Nők Országos Tanácsa által,Horváth Ilona receptjeivel kiadott,meglehetősen foszladozó és laphiányos szakácskönyvében ezt a receptre,azóta csakis ezt veszem elő,ha szükség van valami gyors,egyszerű,tutibiztos sütire.
Hozzávalók:
- 10dkg cukor
- 25dkg vaj
- 30dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tk. házi vaníliás cukor: 20dkg kristálycukrot daráljunk le 2 rúd vanília kikapart magjaival.Egy másik lehetőség,ha vaníliarudat használunk,ne dobjuk ki a kivájt héjat,hanem daraboljuk össze nagyobb darabokra és dobáljuk bele a már ledarált porcukrunkba.A porcukor teljesen magába fogja szívni a vaníliarúd illóanyagait,és nem kell többé a bolti, mesterséges aromákkal teli,mű vaníliáscukrot használnunk.Felhasználáskor itt ügyeljünk, nehogy a vanília héja a készülő édességbe kerüljön a porcukorral, pl. egy felvert tojásfehérjehabba nem mutatna jól. A kivájt vaníliarudat pl. gyerekeknek, tejjel is fel lehet forralni, és már kész is a finom, házi vaníliástej. :)
Erről még fotóval nem szolgálhatok,de ígérem hamarosan...
Imádom!
VálaszTörlés