2012. január 11., szerda

Zöldborsópesztós,garnélás fusilli


  A garnéla, olaszul gambero, a fiam egyik kedvenc tengeri ízeltlábúja, ezért is (és azért is, mert az én egyik kedvencem is), nálunk sűrűn kerül az asztalra, általában tésztával,de lehet bundázni és olajban kisütni is (ami már nem annyira egészséges), vagy csak simán grillezni vaslapon más halakkal együtt. A fiam másik kedvenc eledele a dió, a mogyoró, a mandula, szóval mindenféle mag. Mivel sűrűn látogatom Az élet napos oldala nevű blogot, a  minap ráakadtam egy izgalmas receptre, ami összehozza a garnélát, a tésztát, és a mandulát, zöldborsóval és mentával. Én az ott talált recepten egy icipicit változtattam, na lássuk.
Hozzávalók 3 személyre:
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • fejenként 70g, összesen 210g fusilli tészta (bármi megteszi)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 2-3 levél menta (ki is lehet hagyni, vagy esszenciával is lehet helyettesíteni) vagy egy leheletnyi mennyiségű mentaesszencia
  • 1 marék pörkölt mogyoró
  • személyenként minimum 8 darab garnéla
  • só, bors, olívaolaj
  • 1 kis pohár száraz fehérbor 

  A zöldborsót tegyük fel főni, közben pucoljuk meg a garnélákat.Szedjük le a páncéljukat, majd vágjuk fel őket a hátukon hosszában.Azt a fekete csíkot (bélcsatorna), ami belül van, húzzuk ki.Mossuk át őket,majd szárítgassuk meg.Tegyük fel a tészta vizét forrni, majd forrás után sózzuk, én mindig egy kisebb marék tengeri sót dobok bele, ezután mehet bele a tészta, amit a csomagoláson előírt időtartamig ajánlatos főzni.A mogyorót egy serpenyőben gyorsan pirítsuk át,majd tegyük egy magasabb falú tálba.Adjuk hozzá a fokhagymagerezdet, a megfőtt és leszűrt zöldborsókat, a citrom levét és a mentaleveleket, vagy esszenciát.Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.Turmixoljuk össze krémesre.Vegyünk elő egy serpenyőt és öntsünk bele egy jó löketnyi olívaolajat, forrósítsuk fel.Ebbe dobjuk a garnélákat, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük nyakon őket a fehérborral, nagylángon hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon.A garnéláknak nem kell sok, pár perc alatt megfőnek.Mikor megfőtt a tésztánk, egyszerűen csak szedjük át a garnélákra, végül borítsuk rájuk a zöldborsós pestót.Keverjük el úgy, hogy a pestó körbe tudja ölelni az összes tésztát.
A fiamnak kissé leegyszerűsítettem, ugyanis nem akartam, hogy a menta miatt az első falat után eltolja magától a tányért, ezért neki meghagytam a maga alakjában mindent, ő zöldborsós, mogyorós, garnélás fusillit kapott. Isteni,higgyétek el!!!


Forrás: http://renidani.blogspot.com/2012/01/zoldborsopesztos-fusilli-garnelaval.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...