A garnéla,
olaszul gambero, a fiam egyik kedvenc tengeri ízeltlábúja, ezért is (és azért
is, mert az én egyik kedvencem is), nálunk sűrűn kerül az asztalra, általában
tésztával,de lehet bundázni és olajban kisütni is (ami már nem annyira
egészséges), vagy csak simán grillezni vaslapon más halakkal együtt. A fiam
másik kedvenc eledele a dió, a mogyoró, a mandula, szóval mindenféle mag. Mivel
sűrűn látogatom Az élet napos oldala nevű blogot, a minap ráakadtam egy
izgalmas receptre, ami összehozza a garnélát, a tésztát, és a mandulát,
zöldborsóval és mentával. Én az ott talált recepten egy icipicit változtattam,
na lássuk.
Hozzávalók 3
személyre:
- 2 marék fagyasztott zöldborsó
- fejenként 70g, összesen 210g fusilli tészta (bármi megteszi)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- 2-3 levél menta (ki is lehet hagyni, vagy esszenciával is lehet helyettesíteni) vagy egy leheletnyi mennyiségű mentaesszencia
- 1 marék pörkölt mogyoró
- személyenként minimum 8 darab garnéla
- só, bors, olívaolaj
- 1 kis pohár száraz fehérbor
A fiamnak kissé leegyszerűsítettem, ugyanis nem
akartam, hogy a menta miatt az első falat után eltolja magától a tányért, ezért
neki meghagytam a maga alakjában mindent, ő zöldborsós, mogyorós, garnélás
fusillit kapott. Isteni,higgyétek el!!!
Forrás: http://renidani.blogspot.com/2012/01/zoldborsopesztos-fusilli-garnelaval.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése