2011. december 20., kedd

A híres tiramisu

Hozzávalók 6 személyre:
  • 500g mascarpone
  • 80g porcukor
  • 4 tojás
  • 250g babapiskóta
  • 1 csésze erős kávé (jobb,ha presszó)
  • 1 pohár Marsala likőr - szicíliai édes borlikőr (vagy bármilyen más édes likőr,ezek közül is jobb a természetes és nem az aromáktól ízes!)
  •  keserű kakaópor (magas kakaótartalmú)
  • csokiforgács
Válaszd szét a tojások sárgáját a fehérjétől.A sárgájukat verd fel habosra a porcukorral,annyira,hogy kifehéredjen.A mascarpone-t egy fakanállal dolgozd el annyira,hogy sima,krémes állagú legyen és keverd bele a tojássárgákat.Ezután verd fel kemény habbá a tojások fehérjét egy csipet sóval,majd óvatos mozdulatokkal,(én kézi habverővel szoktam,alulról felfelé haladó,forgató mozdulatokkal)keverd bele a mascarpone-ba.
 A Marsala likőrt öntsd bele a kávéba,aminek szobahőmérsékletűnek kell lennie.Adj hozzá 1-2 evőkanál vizet,keverd el és kezdődhet a mártogatás.A babapiskóták egyik oldalát mártsd bele pár pillanatra a kávés-likőrös lébe és rakd sorba egy szögletes,közepes nagyságú,magas falú tepsibe vagy üvegtálba.Alkalmasak erre az élelmiszerboltokban kapható,eldobható alumínium tepsik is.Ha kitöltötted babapiskótával az első sort,mehet a tetejére a krém,simítsd el,majd szórd meg a kakaóporral.Jöhet a következő piskótasor,és újra a krém.Végül a tetejét is szórd meg kakaóporral,annyira,hogy ne látszon ki a krém színe.Tedd hűtőbe legalább 4órára.
 Tálaláskor a porciókat megszórhatod étcsokoládéforgáccsal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...