2011. december 20., kedd

Spaghetti con gamberetti e rucola

Azaz spagetti garnélával és rucolával 4 személyre.Isteni!
Hozzávalók:
  • 455g spagetti 
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors
  • extra szűz olívaolaj
  • 2gerezd megsztisztított,finomra vágott fokhagyma
  • 1-2 szárított,morzsolt piros chili
  • 400g megtisztított nyers garnéla
  • 1 kis borospohárnyi száraz,fehérbor
  • 2 púpozott evőkanál paradicsompüré konzerv
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  •  2 maréknyi durvára vágott rucola                                                                                                 
Ez az étel meglehetősen könnyű és nagyon hamar készen van,ezért rögtön kezdhetjük a tészta főzésével az elkészítését.Fontos tudni!Az olaszok szigorúan betartják a tészta főzésének idejét,amit a tasakokon fel is szoktak tüntetni,így a kész tészta "al dente" lesz,azaz kívül puha,belül enyhén ropogós marad,a fogaknak pont jó.Ha esetleg egy tányér túlfőtt tészta kerül egy olasz elé (mint,ahogyan Magyarországon megszokhattuk) az bizony ott is marad.Érdemes betartani,mert sokkal élvezhetőbb lesz a fogás tőle,nem mellesleg hamarabb kész lesz.Tehát,gyújts a tészta főzővize alá,majd egy serpenyőben három kiadós löketnyi olívaolajat forrósíts fel és dobd bele a fokhagymát és a chilit.Ahogy a fokhagyma színesedni kezd ,tedd hozzá a garnélát és pirítsd egy percig.Öntsd hozzá a fehérbort,a paradicsompürét,és főzd egy-két percig.
 Ha forr a víz mehet bele egy fél marék durva szemű tengeri só,majd a tészta,és újraforrástól kezdve nézzük az óránkat.Mikor a tészta megfőtt,szűrjük le és tegyünk félre egy keveset a főzővízből.Zúdítsd a tésztát a szószhoz,majd facsard rá a citrom levét,keverd bele a rucola felét és ha egy kicsit lazább állagot szeretnél elérni,akkor mehet a főzővízből is egy kevés a tésztára.Kóstolj,és korrigáld a fűszerezést,ha szükséges.Mikor kiadagolod tányérokba,megszórhatod a tetejüket frissen reszelt citromhéjjal és a maradék rucolával.
 Sokan azt hiszik,hogy a borral készült ételeket gyerekek nem fogyaszthatják,mert alkoholt tartalmaznak.Szeretném kijelenteni,hogy ez nem így van,ugyanis az alkohol azonnal elpárolog a hőhatás következtében,csakis a bor zamata marad az ételben.
 És még egy dolog.Ha valakinek kedvét szegné a hozzávalók beszerzése,nem kell kétségbe esni,csak nyitott szemmel járni a nagyobb hipermarketekben.Fagyasztott garnéla tökéletesen megfelel,úgyhogy ez nem lehet akadály, a rucola sem ritkaság ma már a zöldséges részlegeken.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...