Azaz spagetti garnélával és rucolával 4 személyre.Isteni!
Hozzávalók:- 455g spagetti
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- extra szűz olívaolaj
- 2gerezd megsztisztított,finomra vágott fokhagyma
- 1-2 szárított,morzsolt piros chili
- 400g megtisztított nyers garnéla
- 1 kis borospohárnyi száraz,fehérbor
- 2 púpozott evőkanál paradicsompüré konzerv
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 maréknyi durvára vágott rucola
Ha forr a víz mehet bele egy fél marék durva szemű tengeri só,majd a tészta,és újraforrástól kezdve nézzük az óránkat.Mikor a tészta megfőtt,szűrjük le és tegyünk félre egy keveset a főzővízből.Zúdítsd a tésztát a szószhoz,majd facsard rá a citrom levét,keverd bele a rucola felét és ha egy kicsit lazább állagot szeretnél elérni,akkor mehet a főzővízből is egy kevés a tésztára.Kóstolj,és korrigáld a fűszerezést,ha szükséges.Mikor kiadagolod tányérokba,megszórhatod a tetejüket frissen reszelt citromhéjjal és a maradék rucolával.
Sokan azt hiszik,hogy a borral készült ételeket gyerekek nem fogyaszthatják,mert alkoholt tartalmaznak.Szeretném kijelenteni,hogy ez nem így van,ugyanis az alkohol azonnal elpárolog a hőhatás következtében,csakis a bor zamata marad az ételben.
És még egy dolog.Ha valakinek kedvét szegné a hozzávalók beszerzése,nem kell kétségbe esni,csak nyitott szemmel járni a nagyobb hipermarketekben.Fagyasztott garnéla tökéletesen megfelel,úgyhogy ez nem lehet akadály, a rucola sem ritkaság ma már a zöldséges részlegeken.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése