2012. január 29., vasárnap

Lilakáposzta főzelék parmezán chips-szel

   Hozzávalók 3 személyre:
  • olívaolaj
  • 2gramm parmezán sajt
  • 5gramm ricotta sajt
  • só, bors
  • 5 dl víz 
  • 1/2 db lilakáposzta 
  • 1/2 db édeskömény gumó   
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 húsleves kocka


 Daraboljuk apróra a lilahagymát, az édeskömény gumót, a burgonyát, és a lilakáposztát, majd dobjuk őket a felforrósított olívaolajba. Pirítsuk 5 percig, majd öntsük fel a vízzel és ízesítsük a húsleveskockával. Főzzük puhára az egészet, ezután turmixoljuk le. Adjuk hozzá a ricotta sajtot, majd azzal is turmixoljuk le, igazítsuk ki az ízeket sóval, borssal. Tálaljuk parmezán chips-szel, és az édeskömény gumó zsenge, zöld hajtásaival. A parmezán chips-hez melegítsünk fel egy serpenyőben egy kis olívaolajat, amibe a reszelt parmezánt szórjuk bele kör alakú formákban. Hagyjuk, hogy összeolvadjon a sajt, majd húzzuk le a tűzről, vékonyabb parmezán szeleteket is fel lehet így olvasztani. Várjuk meg, amíg kicsit kihülnek, majd szedjük ki őket egy vékony kés vagy fémlapát segítségével, tegyük egy hideg tányérra, várjuk meg, míg megkeményednek és állítsuk a főzelék közepébe az édeskömény zöldje mellé.

10 megjegyzés:

  1. Hűha, nagyon különleges. De tetszik. :)

    VálaszTörlés
  2. Hajni, ennek brutálisan jó színe van :-). Fabri mit szólt hozzá :-)? Mondjuk, azt álmomban sem gondoltam, hogy a lila káposztából - még akkor is, ha lila -, ki lehet varázsolni ilyen színvilágot. Huh! Nagyon klassz!

    VálaszTörlés
  3. Iszonyatosan extrém kinézete van, de nagyon tetszik!:)

    VálaszTörlés
  4. :) Igen, ilyen reakciókat vártam, mert belőlem is ezt váltotta ki, amikor megláttam egy olasz blogban. Egészen eddig nekem sem jutott volna eszembe leturmixolni egy lilakáposztát, és úgy érzem nyitott az elmém kapuján ez a kis recept egy pár centit. Holnap rántott csokis hagymachipsszel jövök... :) Viccet félretéve, nagyon finom ám!

    VálaszTörlés
  5. Ez tényleg nagyon jól néz ki! Micsoda szín, ordít róla az egészség! :-) Ki kell próbálnom feltétlen!

    VálaszTörlés
  6. Várom az íz-élménybeszámolókat. :)

    VálaszTörlés
  7. Ilyet még nem láttam, nem ettem, iszonyú jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  8. Dorka,majd be is számolsz,milyen lett,ugye? :)

    VálaszTörlés
  9. Hát, végül nem tudtam elkészíteni, mert nem kaptam ricottát és a lilakáposzta sem volt szép, viszont helyette megfőztem az édeskömény krémlevest és nagyon finoooom :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...