2012. január 9., hétfő

Avokádókrém tortillával



Ez is egy olyan étel, ami mindig jó kezdés a háziasszony számára, mert nem lehet elrontani, így a vendégek már az első falatoknál elégedettek lesznek. Egyszerű, nem is költséges, és nagyon egészséges.
Hozzávalók:
  • 1 db avokádó (jó puha és nagy méretű)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • pici bors vagy chili paprika


Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk ketté, és vegyük ki a magját. Én botmixerrel szoktam dolgozni, így beledobom egy magas falú edénybe/pohárba az avokádót, ráfacsarom a citrom levét vigyázva, hogy a magok ne kerüljenek bele, megsózom, borsozom, vagy akár összeaprított chilit adok hozzá. A fokhagymát darabokra vágom és így dobom a többi hozzávalóhoz. Könnyű krémesre leturmixolom, majd egy mutatósabb tálkában teszem az asztalra tortillával.
   Mindamellett, hogy isteni az íze, még az arcunkra is kenhetjük, persze fokhagyma és minden más nélkül, mert fokozza a bőrsejtek növekedését, gazdag B2, D, A, E és K vitaminban, káliumban, olaja tartalmaz fitoproteineket, zsírsavakat, glükózt. Az avokádó olaj igen jól felszívódik, mélyen hidratálja a bőrt. Véd az UV sugárzás káros hatásaitól. Az ekcéma és más krónikus bőrbetegségek tüneteit is enyhíti. Egy próbát megér.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon tetszik a blogod. Szuper ez a sok élénk szín!!!!!! Fel is iratkoztam. Kérlek, gyere el Te is hozzám, szeretettel várlak: http://sucreriesandco.blogspot.com
    Üdv, Zsófi

    VálaszTörlés
  2. Háhá,én már jártam nálad,úgyhogy én nyertem! :)
    Tetszik is ám!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...