Egy igazán jó pizzatészta recept.Természetesen Jamie-től.(6-8 közepes méretű,vékony pizzaalap)
Hozzávalók: - 800g magas sikértartalmú fehér kenyérliszt
- 200g finomra őrölt búzadara vagy erős fehér kenyérliszt
- 1 evőkanál finom tengeri só
- 1 evőkanál barnacukor
- 2x7g tasakos száraz élesztőpor
- kb. 650ml langyos víz
Egy tiszta felületen halmozd fel a lisztet a sóval összekeverve,és csinálj a közepén egy 15-20cm-s mélyedést.Add az élesztőt meg a cukrot a langyos vízhez,keverd össze villával,és hagyd állni néhány percig,aztán öntsd a liszt közepén lévő mélyedésbe...Na én ezzel a művelettel szoktam teljes mértékben össze-vissza kenni a konyhát,ezért már eleve tálba teszem a lisztet és ott keverem-kavarom.Amikor már szépen összeáll,kiveszem a tálból és az asztalon folytatom a gyömöszölését egészen addig,(ez kb. 10perc)amíg sima,rugalmas,puha tésztát nem kapok.Ezután fóliába tekerve 15 percig pihentesd szobahőmérsékleten.Mikor kipihente magát,szét lehet osztani annyi gombócra,ahány pizzát akarsz készíteni(sok aprót,vagy csak néhány nagyobbat).A legjobb 15-30 perccel a sütés előtt kezdeni kinyújtani a tésztát.
Feltétként azt teszel rá,amit csak kívánsz,a pizzatészta sülési idejét figyelembe véve,ami 7-10 perc,magas fokozaton előmelegített sütőben 170 fokon,közel a sütő aljához,mintha csak kemence lenne.
Hozzávalók: - 800g magas sikértartalmú fehér kenyérliszt
- 200g finomra őrölt búzadara vagy erős fehér kenyérliszt
- 1 evőkanál finom tengeri só
- 1 evőkanál barnacukor
- 2x7g tasakos száraz élesztőpor
- kb. 650ml langyos víz
Egy tiszta felületen halmozd fel a lisztet a sóval összekeverve,és csinálj a közepén egy 15-20cm-s mélyedést.Add az élesztőt meg a cukrot a langyos vízhez,keverd össze villával,és hagyd állni néhány percig,aztán öntsd a liszt közepén lévő mélyedésbe...Na én ezzel a művelettel szoktam teljes mértékben össze-vissza kenni a konyhát,ezért már eleve tálba teszem a lisztet és ott keverem-kavarom.Amikor már szépen összeáll,kiveszem a tálból és az asztalon folytatom a gyömöszölését egészen addig,(ez kb. 10perc)amíg sima,rugalmas,puha tésztát nem kapok.Ezután fóliába tekerve 15 percig pihentesd szobahőmérsékleten.Mikor kipihente magát,szét lehet osztani annyi gombócra,ahány pizzát akarsz készíteni(sok aprót,vagy csak néhány nagyobbat).A legjobb 15-30 perccel a sütés előtt kezdeni kinyújtani a tésztát.
Feltétként azt teszel rá,amit csak kívánsz,a pizzatészta sülési idejét figyelembe véve,ami 7-10 perc,magas fokozaton előmelegített sütőben 170 fokon,közel a sütő aljához,mintha csak kemence lenne.
Ezt én is szoktam sütni :)
VálaszTörlés