2011. december 19., hétfő

Hamburger

Üdv mindenkinek,aki ma erre jár! :)
Ma a család kedvenc hamburger receptjét terveztem megosztani veletek,amit a zseniális Jamie Oliver könyvében találtam.
Egy nagyszerű hamburger (6 személyre)
Hozzávalók: - 12 db kréker
                   - 8 petrezselyem száracska
                   - 2 púpozott teáskanál Digione mustár
                   - 500g darálthús,marha-sertés keverék,vagy csak sertés,de jó minőségű!
                   -  1 nagyméretű tojás,ha lehetséges szabadon tenyésztett szárnyasé
                   - tengeri só
                   - frissen őrölt bors
                   - olíva olaj
                   - 1 fej római saláta
                   - 3 paradicsom
                   - 1 lilahagyma
                   - 3-4 ecetes ubi
                   - 6 hamburgerzsömle
                   - 6 szelet cheddar sajt








A krékert törjétek össze egészen morzsákra és tegyétek egy tálba.A petrezselymet aprítsátok fel szárastól és mehet a kréker mellé úgy,mint a mustár és a darálthús.Üssétek bele az egész tojást is és fűszerezzétek sóval és frissen őrölt borssal.Jól dolgozzátok össze,majd formáljatok belőle 6db kb 2cm vastag/magas korongot.Ezután locsoljátok meg egy kis olivaolajjal,és mehet a hűtőbe mindaddig,amíg sütésre nem kerül a sor.

A hambihusikat előmelegített serpenyőn,közepes lángon,néha lenyomkodva süssétek 3-4 percig,mindkét oldalát.

Mikor a husi megsült,a zsömléket vágjátok félbe,konyhai törlőkendővel töröljétek ki a húsok után maradt szaftot,de benne is lehet hagyni,és ebben a serpenyőben pirítsátok meg őket.
A hamburger összeállításához mossátok meg alaposan a római salátát,és tépkedjétek nagyobb darabokra.Szeleteljétek fel a paradicsomokat és a lilahagymát.Az ecetes ubikat hosszára vágjátok fel,amilyen vékonyra csak tudjátok.Mindezeket a hozzávalókat tegyétek tányérokra és mehetnek az asztalra,hogy majd mindenki kedvére válogathasson belőlük.
 Lakjatok jól belőle! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...